VEĽKONOČNÁ PEČENÁ CVIKLA

INGREDIENCIE:

Veľkonočná pečená plnená cvikla so špenátom
Na pečenú cviku potrebujete:
2 cvikle
1/2 téglika jemného syra
vajíčko
čerstvý tymián
soľ, mleté čierne korenie
citrónovú kôru
sušené paradajky
sladkú smotanu
špenátové listy
šalotku
cesnak
olivový olej

POSTUP:

Cviklu poriadne umyte, zabaľte do alobalu a pečte vo vyhriatej rúre
cca 2 hodiny. Potom ju ponorte do studenej vody, vyberte z alobalu
a ošúpte. Vnútro vydlabte a na spodok (dno) položte sušenú paradajku.  
Plnka
Zmiešajte jemný syr , citrónovú  kôru, soľ, korenie, vajíčko a tymián. Zmesou naplňte
vychladnutú cviklu, pokvapkajte trošku olivového oleja a zapečte vo vyhriatej rúre  cca 20 minút. Na panvicu nalejte olivový olej, pridajte posekanú šalotku a cesnak a jemne opražte, potom pridajte umyté špenátové listy, opäť krátko poduste a nakoniec dochuťte soľou a korením.

Na tanier servírujte -  najskôr položte cviklu a okolo nej navrstvite udusené špenátové listy.

Dobrú chuť!

Alexandra Kováčová