BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK
Ingrediencie:
6 vajec
120g práškového cukru
100g masla
1ČL citrónovej kôry
1bal. vanilkového cukru
200g hladkej múky
1 bal. prášku do pečiva
100g čokolády na varenie
70g mletých orechov
100g kandizovaného ovocia
70g hrozienok
Postup:
Čokoládu, kandizované ovocie a hrozienka nasekám na menšie kúsky. Vymiešamžĺtka, zmäknuté maslo, práškový cukor a vanilkový cukor. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. K žĺtkovej mase jemne primiešam bielkový sneh, múku, prášok do pečiva, orechy, čokoládu, kandizované ovocie a hrozienka. Cesto nalejem do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložím do vyhriatej rúry a pečiem 1 hodinu pri teplote 175 stupňov Celzia. Upečený a vychladnutý koláč polejem citrónovou polevou, ktorú vymiešam zo 150g práškového cukru a 3 polievkovýchlyžíc citrónovej šťavy. Vrch koláča dozdobím čokoládovou ryžou. Dobrú chuť.
pani Koudelková