BISKUPSKÝ CHLEBÍČEK

Ingrediencie:

6 vajec

120g práškového cukru

100g masla

1ČL citrónovej kôry

1bal. vanilkového cukru

200g hladkej múky

1 bal. prášku do pečiva

100g čokolády na varenie

70g mletých orechov

100g kandizovaného ovocia

70g hrozienok

 

Postup:

Čokoládu, kandizované ovocie a hrozienka  nasekám  na menšie kúsky. Vymiešamžĺtka, zmäknuté  maslo, práškový cukor a vanilkový cukor. Z bielkov vyšľahám tuhý sneh. K žĺtkovej mase jemne primiešam bielkový sneh, múku, prášok do pečiva,  orechy, čokoládu, kandizované ovocie a hrozienka. Cesto nalejem do vymastenej a múkou vysypanej formy, vložím do vyhriatej rúry a pečiem 1 hodinu pri teplote 175 stupňov Celzia.  Upečený a  vychladnutý koláč polejem citrónovou polevou, ktorú  vymiešam zo 150g práškového cukru a 3 polievkovýchlyžíc citrónovej šťavy. Vrch koláča  dozdobím  čokoládovou ryžou. Dobrú chuť.

pani Koudelková