VEĽKONOČNÝ TROJFAREBNÝ KOLÁČ

INGREDIENCIE:

cesto:
3 vajcia
2 dcl oleja
2 dcl práškový cukor
2 dcl mlieka
2dcl polohrubej múky
1 kypriaci prášok
2 lyžice kakaa

tvarohová plnka:
750 g tvarohu (jemný)
250 g masla
8 lyžíc práškového cukru
2 vanilkové cukry

poleva:
1 l vody
2 zlaté klasy
2 balíčky džús v prášku (najlepšie broskyňový)
7 lyžíc kryštálového cukru

POSTUP:
Cesto - vajcia, olej, prach. cukor vymiešať dohladka, pridať mlieko, múku, kyp. prášok a kakao. Vyliať na vymastený a múkou vysypaný hlboký plech
Plnka - ingrediencie vymiešať dohladka a rovnomerne naniesť na vychladnuté cesto.
Poleva - 800 ml vody necháme zovrieť, pridáme cukor, džús v prášku a nakoniec zvyšných 200ml vody, v ktorých rozmiešame 2 zlaté klasy a varíme do zhustnutia. Za občasného miešania necháme vychladiť. Vlažnú polevu vylejeme na koláč a dáme na chladné miesto.

Svetlana Hrabčáková, Prešov