VEĽKONOČNÝ KYSNUTÝ KOLÁČ

INGREDIENCIE:

½ kg polohrubej múky

1 dcl oleja

2 vajcia

3PL kryštálového cukru

droždie

mlieko

soľ

mak

orechy

maslo

tvaroh

Príprava kysnutého cesta:

Do mlieka dám "dva stĺpiky" droždia. Na misku preosiatu polohrubú múku,

dcl oleja, 3PL kryštálového cukru, vajce,  posolím a pridám mlieko s droždím. Cesto nechám trochu nakysnúť, potom miešam s varechou, dobre vytrepem a nechám kysnúť 1a1/2 hodiny. Vykysnuté cesto dobre vyvaľkám. Cesto posypem makom, zomletými orechmi, kryštálovým cukrom a pokvapkám roztopeným maslom, zabalím a potrieť maslom, alebo pohárikom vykrojím „oválky“ a naplním tvarohom, vymiešaným s 1 vajcom a cukrom. Všetko necchám ešte trošku pokysnúť a potom vložím do horúcej rúry. Chutia výborne!

Katarína Hlbocká, Piešťany